Avsnitt 16 – Giovanni Gaja
I detta avsnitt träffar Åsa Giovanni Gaja från den världskända vingården Gaja för att prata om hur det är jobba med, och på sikt tillsammans med sina syskon, ta över efter den kultförklarade vinproducenten och pappan Angelo Gaja.
Avsnitt 15 – Santiago Marone Cinzano, Col d’Orcia
Hur är det att ta över en verksamhet från sina föräldrar, och speciellt om familjeföretaget är en anrik vingård med mycket historia och traditioner? I detta avsnitt träffar Åsa 25-årige Santiago Marone Cinzano från vingården Col d’Orcia för att bl.a. prata om hur det är att jobba med sina föräldrar och vilka utmaningar han ser […]
Avsnitt 14 – Italienska viner i världen
I detta avsnitt gör vi en omvärldsanalys och tittar på vilka italienska viner som är populärast och säljer bäst runtom i världen. Bl.a. träffar vi vinjournalister från Brasilien, Indien och USA för att kolla vilka italienska viner som är trendigast där just nu.
Avsnitt 13 – John Szabo, Volcanic Wines
I detta avsnitt träffar vi den kanadensiska sommelieren John Szabo för att prata om vulkaniska viner. John har bl.a. skrivit boken ”Volcanic Wines, Salt, Grit and Power”. För mer info. www.johnszabo.com
Avsnitt 12 – Livet på en vingård, del 4
Åsa är tillbaks på Terreno för att träffa Sofia och prata om livet och arbetet på en vingård.
Avsnitt 11 – Donatella Cinelli Colombini
Träffa Donatella Cinelli Colombini som antagligen är den person som betytt mest för kvinnor inom den italienska vinindustrin. Bland annat driver hon gården Casato Prime Donne med enbart kvinnlig personal.
Avsnitt 10 – Borderless Wine, Peter Weltman
Åsa träffar Peter Weltman från Borderless Wine för att prata om hur det är att jobba med vinproduktion långt ifrån de kända vindistrikten samt hur det kan vara aktivism att köpa vin.
Avsnitt 9 – Livet på en vingård, del 3.
Det har blivit december och Åsa är tillbaks på gården Terreno för ett samtal om beskärning och buteljering.
Avsnitt 8 – Skörden 2019 – Barolo & Barbaresco
I detta avsnitt är Åsa i Piemonte för att kolla in 2019 års skörd i Barolo och Barbaresco.
Avsnitt 7 – Carbonara
I detta avsnitt åker Åsa till Rom för att ta reda på hur man tillagar den perfekta carbonaran.