Åsa Johansson

Bor i Italien sedan 2001. Efter examen i statsvetenskap och journalistik på Florens Universitet skriver hon idag om vin, mat och resor på tre språk och är publicerad i fem länder, bland annat Decanter, Food & Wine Italy, Corriere Vinicolo, Quench Magazine, Apéritif och Svenska Dagbladet.

Hon innehar WSETDiploma, är föreläsare på sommelierutbildningen på The Wine Hub och producerar olivolja som heter La Collina Blu, en hyllning till Blåkulla i Solna där hon är född. Oliverna kommer från träden på kullen i Toscana där hon är bosatt med make och två barn. Hon är också stolt över att kunna fickparkera bättre än de flesta italienare.

Sara Emilia Nässén

Flyttade 2010 till Toscana för att arbeta som bibliotekarie på ett forskningsinstitut uppe i de florentinska kullarna. Efter flera år i Göteborg ledde hennes vinintresse henne 2018 tillbaka till Italien där hon tog en masterexamen i vin vid Slow Food- universitetet i Piemonte. Idag arbetar hon som frilansande vinskribent och är publicerad i bland annat Törst, In Vino, Svenska Dagbladet, Trink, Gastronaut och Wine Table. Hon har även lett vinprovningar, utbildat sommelierer och guidat på vinresor i Italien. Bor för närvarande Stockholm med sin sambo och 2-åriga dotter. Ett arv från hennes år i Italien är att hon aldrig öppnar ett paraply inomhus, då det enligt italiensk folktro betyder otur.

Sarah Djerf

Bodde i Italien i elva år. Hon har examen i statsvetenskap och journalistik samt en master i marknadsföring & management från Florens Universitet. Under studierna jobbade hon på en vinbar i Florens och det var där nyfikenheten för vin väcktes. Den resulterade i en sommelierutbildning i samma stad. Sedan 2015 bor hon i Stockholm. Efter några år som vinjournalist bytte hon bana till marknadsföring, alltid inom vinbranschen. Idag är hon marknadschef för e-vinbutiken Vinoteket. Vill man göra henne riktigt arg ber man om överkokt pasta med ost- och skinksås, såsom i skolbespisningen (hennes son Ceasar vet allt om den saken).