Åsa Johansson

Åsa Johansson kom till Italien 2001 för att hon älskade italiensk film från femtio- och sextiotal och ville lära sig italienska. Det var kärlek vid första ögonkastet. Efter en examen i statsvetenskap och journalistik på Florens Universitet skriver hon idag om vin och resor för svenska och norska tidningar som Allt Om Vin, Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Expressen, RES, BKWine Magazine, Apéritif, med flera.

Åsa anordnar och guidar på specialiserade vinresor till Italien sedan 2007. Resorna arrangeras av BKWine och tack vare dessa och sina många pressuppdrag besöker hon hundratals vingårdar varje år. Åsa studerar för närvarande för WSET Diploma-kurs i London. Hon har besökt alla de tjugo italienska regionerna och är på resande fot en stor del av året. Hon kommer till Sverige med jämna mellanrum bland annat för att hålla kurser och master class om italienska viner.

Daniel Jonsson

Daniel bor i Stockholm och jobbar med film och rörlig grafik. På Italienpodden står han för allt det tekniska när det gäller ljud och bild.

När det gäller mat och vin så är Daniels främsta merit, förutom ett stort intresse, alla de år han stått bakom delikatessdisken och pratat med kunder om ostar, skinkor och korvar i sin hemstad Värnamo.