Avsnitt 17 – Evviva il verdicchio!

Sara Emilia möter Leopardo Felici, som tillsammans med sin familj driver vingården Andrea Felici i Le Marche i centrala Italien. Här, i områdets speciella mikroklimat, ger druvan verdicchio eleganta och komplexa vita viner. Hör Leo berätta om ”världens bästa gröna druva”, familjens vinodlingsfilosofi, maten som passar till vinerna och – inte minst – alla skäl […]

Avsnitt 16 – Panzanella

Ta med dig ditt torraste gamla bröd och följ med Sarah in i köket. I det här avsnittet lär hon dig allt du behöver veta om den toskanska brödsalladen Panzanella.

Avsnitt 14 – Giovanni Angeli

Sara Emilia träffar Giovanni Angeli, vinmakare hos Massolino i Serralunga d’Alba, Piemonte. Massolino är en historisk Barolo-producent som sedan några år tillbaka även producerar Barbaresco. Lyssna till Giovannis tankar om de  förändringar, på gott och ont, som har skett i Langhe under de senaste decennierna. Och hur mycket sanning ligger det egentligen i myten om […]

Avsnitt 11 – Rosaskimrande italienskt

Sarah, Sara Emilia och Åsa berättar allt om talienskt rosévin – vino rosato eller vino rosa – en vinstil som går tillbaka ända till romartiden. Lär dig om italienska roséregioner, stilar, nyanser, tillverkningssätt och fina matkombinationer.

Avsnitt 10 – Morsgrisar och provinsialism

Hur kommer det sig att italienska män inte vill flytta hemifrån? Och hur ligger det egentligen till med lokalpatriotismen i Italien? I det här avsnittet dyker vi ned i samhällsfenomenet ”bamboccioni” eller ”mammoni” samt förklarar likheten mellan italienska män och italienska druvor.